2007 m. vasario 26 d., pirmadienis

Balsavimas ir nebalsavimas

Yra keli variantai:

  1. balsuoti už priimtiną partiją
  2. balsuoti už mažiausią blogį
  3. nebalsuoti
  4. sugadinti biuletenį

1. Jeigu yra priimtina partija - puiku. Valdžiai apsišiukšlinus balsavusiems priekaištaujama: "patys išrinkot, ko dabar priekaištaujat"

2. Jeigu priimtinos partijos nėra, bet tarkim yra viena partija, kurioje yra didesnis kiekis mažiau susitepusių žmonių, arba jeigu yra partija, kuri vienu ar kitu klausimu skelbiasi atitinkanti žmogaus pažiūras, žmogus gali susigundyti balsuoti už mažesnį blogį. Valdžiai apsišiukšlinus balsavusiems priekaištaujama: "patys išrinkot, ko dabar priekaištaujat"

3. Jeigu priimtinos partijos nėra, gali neiti balsuoti. Tačiau jeigu žmogus neateina balsuoti, visuomenė/žiniasklaida/politikai paprastai tai pavadina "rinkėjų apatija" ir tiek. Be to tuomet diskusijose priekaištaujama: ko nepatenkintas valdžia, reikėjo balsuoti

4. Jeigu priimtinos partijos nėra ir nori parodyti, kad Tau netinka nė viena kandidatūra - eini ir sugadini biuletenį. Diskusijose priekaištaujama: ko nepatenkintas valdžia, reikėjo balsuoti

Na aš per rinkimus visada sugadinu biuletenį, nes noriu parodyt, kad:
  • Lietuvos likimas man rūpi
  • nė vienas kandidatas netinka

Tiesiog nepamirškit, kad demokratijos esmė - atstovauti žmogų. T.y. ne paskirti į valdžią kažkokius balažinokokius žmones, o tuos, kurie atstovauja rinkėjų interesus.

Komentarų nėra: